Felmérés: a romániaiak 90 százalékának befolyásolta a lelkiállapotát az ukrajnai háború

Az ukrajnai helyzet a romániaiak 90 százalékának hatott a pszichés állapotára és 70 százalékának megváltoztatta a napi rutinját – derül ki egy 2105 fős mintán végzett online felmérésből.

„Az egészségbiztosítás hónapja” elnevezésű kampány keretében, március 1–11. között készült közvélemény-kutatás hétfőn közzétett adatai szerint a megkérdezetteknek mindössze a 13 százaléka nyilatkozta azt, hogy az ukrajnai háború nem befolyásolta a lelkiállapotukat. Több mint egyharmadukra (34 százalékukra) „valamennyire”, 27 százalékukra „kismértékben”, 19 százalékukra „nagymértékben” hatott a szomszédos országban zajló katonai konfliktus.

Illusztráció: Pexels

Bevallásuk szerint a válaszadók 36 százalékának kismértékben, 30 százalékának valamennyire, 11 százalékának pedig nagymértékben befolyásolta az ukrajnai helyzet a napi rutinját vagy egészséges szokásait.

A felmérés a világjárvány hatásaira is rákérdezett. Az adatok szerint a válaszadók 12 százaléka nyilatkozta azt, hogy a pandémia nem befolyásolta a lelkiállapotukat. Kevesebb mint egyharmadukra (32 százalékukra) valamennyire, 30 százalékukra kismértékben, 24 százalékukra nagymértékben hatott a világjárvány.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?