Felháborító: elütöttek egy férfit, akinek hosszú perceken át senki sem segített

Egy 35 éves férfit csütörtökön kora reggel a gyalogátkelőn gázolt egy gépkocsi, méghozzá a Brassó megyei Feketehalom városi rendőrsége előtt, nem messze a mentőállomástól. A gyalogos az ütközéstől mintegy hét métert repült, majd aszfalton elterült. Senki sem segített neki, amíg hosszú idő múlva megérkeztek a mentők.

Felháborodott járókelők adtak hangot nemtetszésüknek csütörtökön reggel Feketehalmon (Codlea), ahol a rendőrség előtt a gyalogátkelőn elütöttek  egy járókelőt, a rendőrök azonban a fülük botját sem mozdították, hogy segítsenek rajta. A 35 éves áldozat az ütközéstől hét métert repült, majd az aszfalton ért földet, ahol elterült.

Illusztráció: Borsi Balázs

Annak ellenére, hogy a mentőállomás a közelben, mintegy hetven méterre található a helyszíntől, a mentőautó is csak sokára, az segélyhívás után 23 perccel érkezett meg a sérülthöz, a mentőszolgálat szerint azért, mert az a szemtanú, aki tárcsázta a 112-es segélyhívószámot, először rossz címet adott meg. Állításuk szerint a mentők kiszálltak a megadott helyszínre, ám ott nem találtak senkit és semmit, ekkor újra felvették a kapcsolatot a segélyhívóval, akinek másodszorra sikerült a megfelelő helyre irányítania a mentőket.

A Brassó Megyei Mentőszolgálat közölte, az elgázolt gyalogos életben van, de állapota súlyos, a Brassó megyei kórházba szállították, ahol az intenzív terápiás részlegen kezelik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?