Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a csecsemőjét gyógyszerrel megmérgező analfabéta anyát

Meghalt egy 11 hónapos kislány, miután az anyja túl erős gyógyszert adott neki. Az ügyben most született ítélet: a Fehér megyei nőt két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

A tragédia még 2019-ben történt, amikor a csecsemő belázasodott, ezért az anyja egy Tramadol hatóanyagot tartalmazó végbélkúppal kezelte. Kezdetben csecsemőknek való sziruppal próbálta csillapítani a lázát, ám ez nem használt és a családorvos megkérdezése nélkül adta be az erős gyógyszert, amelyet 14 éven aluliak nem kaphatnak meg.

A kép illusztráció | Fotó: Pixabay

A szülők másnap reggel vették észre, hogy a kislány eszméletlen, ezért hívták a 112-es segélyhívót. A mentősök hiába próbálták újraéleszteni a kislányt, nem jártak sikerrel. A boncolás után a szakemberek megállapították, hogy gyógyszermérgezés okozta a csecsemő halálát.

A bíróság indoklásában olvasható, hogy a nő nem szándékosan ölte meg a lányát és saját bevallása szerint nem tud írni és olvasni, így arról sem volt tudomása, hogy 14 éven aluli gyermekek nem kaphatják meg az erős gyógyszert.

A nőt szerdán két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, a döntés ellen fellebbezhet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?