Fél év után emeltek vádat az ittasan halálos balesetet okozó háromszéki rendőr ellen

Vádat emeltek a tavaly decemberben, ittasan, halálos autóbalesetet okozó sepsiszentgyörgyi rendőr ellen.

Több mint fél év után lépett előrébb az ügy, hiszen tavaly december 2-án történt a baleset Sepsiszentgyörgy Csíkszereda felé vezető kijáratánál, amikor két autó ütközött, és a balesetben elhunyt az egyik autó 28 éves sofőrje és megsérült a másik autó 40 éves vezetője, akiről kiderült, hogy a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa, ő vezette ittasan a járművét.Fotó: We Radio

A sepsiszentgyörgyi ügyészség a napokban emberölés és ittas vezetés vádjával büntetőeljárást indított a balesetben érintett rendőr ellen, számolt be a WeRadionak Ionel Pădurariu. Az ügyészség szóvivőjének elmondása szerint a vádlott egy különösen veszélyes kanyarba az út rossz oldalán hajtott be, és frontálisan ütközött egy autóval, amelynek 28 éves vezetője életét veszítette. A vérvétel eredménye azt mutatta, hogy a Kovászna megyei rendőrség alkalmazottjának vérében közel 2 ezreléknyi alkohol volt.

Az ügyész azzal magyarázza az elhúzódó nyomozást, hogy az áldozat boncolása és a járműtechnikai szakvéleményezés, illetve az igazságügyi szakértői jelentések véglegesítése általában több hónapot vesz igénybe. A vádlott a halálos baleset után átmeneti munkaképtelenség miatt nem tért vissza munkahelyére, azaz a háromszéki rendőrséghez.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?