Ezt az áldozatot kérte a miniszterelnök az orvosoktól

Fotó: AgerpresArra kérte szombaton Florin Cîţu miniszterelnök az egészségügyi dolgozókat, fogadják megértéssel, hogy csak áthelyezésekkel lehet megoldani a növekvő számú koronavírusos betegek kezelését.

A prefektusokkal tartott távértekezletén a kormányfő elmondta: a napi fertőzésszám, a halálesetek és a betegek száma is növekedik, ezért a kórházak intenzív terápiás részlegeinek kapacitását a továbbiakban is növelni kell. Fontosnak nevezte, hogy a koronavírusos pácisensek kezelésére elkülönített intenzív terápiás ágyak száma elérje mielőbb a kétezret.

Florin Cîţu emlékeztetett arra, hogy a megnövelt számú ágyhoz megfelelő létszámú orvosi személyzetre is szükség van. Ezért arra kérte az egészségügyi dolgozókat, fogadják megértéssel, ha szükség esetén áthelyezik őket. „Tudom, hogy kényelmetlen és gondot jelent más munkakörben dolgozni ebben az időszakban. Belátom, hogy ez áldozattal jár, (...) de nehéz helyzetben vagyunk, és arra kérem önöket, hogy hozzák meg ezt az áldozatot” – fogalmazott a miniszterelnök.

„Bármire szükségük van, jelezzék”

A miniszterelnök azt ígérte szombaton a prefektúrák, az egészségügyi igazgatóságok és más illetékes intézmények képviselőinek, hogy minden segítséget megkapnak a kormánytól a koronavírus-járvány megfékezéséhez.  „Bármire van szükségük, jelezzék. Mindent megteszünk az összes problémáik megoldásáért, csak mondják meg pontosan, hogy mire van igény' - jelentette ki a prefektusokkal  tartott távértekezletén Florin Cîţu.

A kormányfő emlékeztetett arra, hogy az uniós polgári védelmi mechanizmus révén Hollandia és Lengyelország összesen 250 oxigénkoncentrátort küld Romániának. Ezek az egészségügyi eszközök hamarosan megérkeznek az országba - tette hozzá.

A távértekezleten részt vett Lucian Bode belügyminiszter és Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter is.

Kapcsolódók

Kimaradt?