Ezer lej körüli összeget szánunk a húsvéti étkekre

A romániai polgárok 750 és 1000 közötti összeget szánnak az ünnepi eledelekre, a kereskedők rekord élelmiszer-vásárlásra számítanak.

 

Az eMag webáruházon keresztül értékesítő Freshful becslései szerint a családok idei húsvéti költségvetése ezer lej körül alakul. Az online áruház napi több mint 4000 kiszállításra készül, ami 25 százalékkal meghaladja a karácsonyi rendeléseket.

Fotó: Pexels

A bevásárlókosárba a leggyakrabban friss hús, édesség, tejtermék, bor és sütemény kerül, de vásárolnak tisztálkodási szereket és gyertyát is. A hagyományos termékek sem hiányoznak, vesznek készen megfestett tojást, kalácsot és báránypástétomot (drob). A termékek listáját a tojás vezeti, aminek ebben az időszakban megháromszorozódik a forgalma. A vásárlási láz már több mint egy hete elkezdődött, a platformon 30 százalékkal nőtt a látogatók száma. Andrei Popescu, a Freshful by eMAG vezérigazgatója elmondta, a tavalyi év hasonló időszakához képest idén a vásárlók több zöldséget rendelnek, népszerű a hazai fejes saláta, a zöldhagyma, a fokhagyma, a kapor, a petrezselyem, a metélőhagyma, a spenót és a csalán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?