Ezentúl szigorúbban ellenőrizhetik az oltási központok tevékenységét

Ellenőrizni fogják az oltási központokat, és ahol rendellenességeket találnak, büntetéseket szabnak ki – jelentette be szerdán az egészségügyi miniszter.

Vlad Voiculescu rámutatott, jelenleg kevesebb adag oltóanyag van, mint amennyire szükség lenne, a helyzet kivizsgálása pedig folyamatban van. A miniszter azt mondta, a szaktárca ellenőrző testületének tagjaiból és a közegészségügyi igazgatóságok munkatársaiból álló vegyes csapatokat állítanak fel, amelyek ellenőrizni fogják a koronavírus elleni oltási központok tevékenységét, azt, hogy ezek betartják-e az oltási stratégiában előírtakat.

Ha rendellenességeket észlelnek, első körben fegyelmi eljárás indul a központok tevékenységét koordináló orvosok ellen, majd miután a kormány rendelkezik az ilyen esetben kiszabható büntetésekről, bírságot is kirónak.

A miniszter szerint január 15-e és 23-a között 1353 olyan személy kapta meg a koronavírus elleni oltást, aki a kampány harmadik szakaszában lett volna jogosult erre.

Vlad Voiculescu elmondta azt is, hogy szerda délig mintegy 530 ezer személynek adták be a vakcinát Romániában, 40 ezren már az emlékeztető oltást is megkapták.

„Európai viszonylatban az első tíz ország között vagyunk az ezer lakosra eső beoltottak számát tekintve” – nyomatékosította.

(Címlapkép: gov.ro)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?