Európában első, világszinten második helyezést szereztek a BBTE hallgatói egy nemzetközi versenyen

Az európai fordulót megnyerve jutott be a döntőbe a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának diákcsapata a SHARE Center által szervezett nemzetközi piacelemzési versenyen, ahol második helyezést értek el.

A szervező SHARE Center a New York-i értéktőzsdén jegyzett CoStar vállalatcsoport (NASDAQ: CSGP) tagja, melynek fő tevékenysége az online ingatlankereskedelemmel kapcsolatos adatszolgáltatás és -elemzés. A vállalatcsoport az STR tagvállalatán keresztül indította el a SHARE Center projektet, amelynek célja, hogy a világ vezető gazdaságtudományi egyetemein meghonosítsa az adatalapú döntéshozatalt és elemzéseket a vendéglátó- és ingatlanipar területére vonatkozóan.

Fotó: BBTE

 A vállalatcsoport által indított világszintű piacelemzési versenyen 2022-ben összesen 62 egyetemi csapat vett részt 23 különböző országból. A 3–6 fős csapatoknak az irányítótanárok vezetésével egy kiválasztott város szállodai adatait kellett összegyűjteniük és elemezniük, amelyeket további adatokkal kombinálva, egy piacelemzési prezentáció formájában mutattak be, egy a vendéglátóipar globális vezetőiből alkotott zsűrinek.

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karát képviselő kolozsvári csapat tagjai Balázs Kristóf (Gazdasági informatika, 2. év), Csenteri András-Gergely (Vállalkozásmenedzsment mesteri, 1. év), Erőss Ákos (Menedzsment, 2. év), Gergely Balázs (Menedzsment, 2. év), Karda Sára (Vállalati Pénzügyi Menedzsment mesteri, 1. év) és Zsombori Péter (Menedzsment, 2. év) voltak. A csapat felkészítőtanárai drd. Kelemen Kincső és dr. Szász Levente voltak.

A kiváló eredményt elérő kolozsvári csapatnak, a 2022. november 8-án megrendezett online európai fordulóban a következő egyetemek csapatával kellett megmérkőznie: École hôtelière de Lausanne (Svájc), Les Roches (Svájc), University Bocconi (Olaszország), Istanbul Technical University (Törökország), Zuyd Hogeschool Maastricht (Hollandia), Özyeğin University (Törökország), valamint az Artesis Plantijn University of Applied Sciences (Hollandia).

A BBTE csapata az európai fordulót megnyerve a globális döntőben szerepelhetett 2022. november 20-án, ahol a következő egyetemek csapataival kellett versenyeznie: Michigan State University (USA), Pennsylvania State University (USA), Virginia Technological University (USA), University of Houston (USA), RMIT (Vietnám), Hong Kong Polytechnic University (Kína), Republic Polytechnic (Szingapúr), Budapesti Gazdasági Egyetem (Magyarország), Universidad Panamericana (Mexikó), valamint az Universidad Iberoamericana Puebla (Mexikó).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?