Erre figyelmeztetnek a meteorológusok

Erős szélre figyelmeztető sárga jelzésű riasztásokat adott ki szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország több megyéjére.

Illusztráció | Fotó: AdobeStock

Az ANM szakemberei szerint szombat déltől vasárnap hajnali 3 óráig a Bánságban és Körösvidéken óránként 55-65 kilométeres sebességgel fújhat a szél. A Nyugati- és a Déli-Kárpátokban, majd este és az éjszaka folyamán a Keleti-Kárpátokban is 60-80 km/órás, 1700 méteres magasság fölött 90-100 km/órás széllökések várhatók.

A sárga jelzésű riasztás Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Hargita, Kovászna, Buzău, Vrancea, Bákó, Neamţ, Suceava, Prahova, Dâmboviţa, Brassó, Argeş, Vâlcea, Szeben, Fehér, Kolozs, Szilágy, Bihar, Arad, Temes, Krassó-Szörény, Hunyad, Mehedinţi és Gorj megyére érvényes.

Vasárnap 3 és 14 óra között a Keleti-Kárpátokban erősödik meg a szél, óránként 55-65 kilométeres, 1700 méter fölött 90-110 kilométeres sebességgel is fújhat. Ez a riasztás Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Hargita, Kovászna, Buzău, Vrancea, Bákó, Neamţ és Suceava megyét érinti.

A vasárnapra virradó éjszaka lehűlés veszi kezdetét, amely előbb a nyugati régiókban, majd az ország többi részén is érezhető lesz.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?