Erdélystat: hol és hogyan élnek a külföldön tartózkodó erdélyi magyarok?

A külföldön élő romániai magyarok feltérképezése szándékával, Back to the Roots – Vissza a gyökerekhez címmel online felmérést indít az Erdélystat romniai magyar statisztikai portál.

A portál közleményében kiemeli: becslések szerint mintegy 4 millió olyan állampolgár van, aki Romániában született és most életvitelszerűen más országban él. „A szociológiai kutatásban arról szeretnének átfogó képet kapni, hogy a külföldön tartózkodók mikor és milyen szándékkal hagyták el az országot, hogyan alakult ott tovább az életük, illetve milyen formában tartják a kapcsolatot az itthoniakkal” – írták.sokan dolgoznak külföldön | Illusztráció: MTI

A mindössze 6-8 percet igénybe vevő felmérésben a részvétel önkéntes és névtelen. A kutatás eredményeit statisztikailag dolgozzák fel, kizárólag összesített adatok kerülnek publikálásra.

A felmérést az Erdélystatot működtető Közpolitikai Elemző Központ Egyesület, illetve a Kós Károly Akadémia Alapítvány végzi, a Wilfried Martens Centre for European Studies támogatásával. A módszertani és technikai megvalósításért a SoDiSo Research közvélemény-kutató cég felel.

A kérdőívet ezen a linken lehet kitölteni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?