banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Első világháborús aknavető-tartozékot találtak egy székelyudvarhelyi ház padlásán

Első világháborús aknavető hüvelyére találtak Székelyudvarhelyen, egy lakóház padlásán. A Hargita megyei tűzszerészek a robbanószer-tartozékot elszállították, tájékoztatásuk szerint már nem jelentett veszélyt.

Csütörtök este tíz óra után értesítette egy székelyudvarhelyi férfi a Hargita megyei készenléti felügyelőséget, hogy takarítás közben egy aknavető tartozékát találta meg lakásának padlásán. A tűzszerészek azonosították a szerkezetet: egy aknavető hüvelye, amelyet 100 milliméteres kaliberű tölténnyel lehetett megtölteni, és feltehetően az első világháborúból származik. Az aknavető-tartozékot elszállították, biztonságos helyre vitték, hogy később ellenőrzött körülmények között megsemmisítsék – írja közleményében a katasztrófavédelem.

Idén egyébként ez volt a második alkalom, hogy világháborús robbanószerhez riasztották a tűzszerészeket. Február elején 49 első világháborús gránátot találtak Szentegyházán. Tavaly 12 alkalommal szálltak ki hasonló esetekhez, és háromszor hajtottak végre ellenőrzött robbantást, hogy megsemmisítsék azokat.

(A címlapkép illusztráció, forrása: ISU Harghita - Facebook)

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?