FRISSÍTVE – Ellepték a turisták Sinaiát, hatalmas sorok alakultak ki a sípályákon

Ellepték a turisták Sinaiát, körülbelül 4000 ember látogatott el az üdülőhelyre hétfőn.

A zsúfoltság miatt hatalmas sorok alakultak ki a sípályákon, a Valea Soarelui és a Valea Dorului pályánál is több mint egy órát kellett sorban állniuk az embereknek a felvonókra várva.

No???? Comment

Közzétette: Gabby Odissey – 2023. január 23., hétfő

A HotNews portál beszámolója szerint több sípályán délutántól már nem árultak jegyeket. A közösségi médiában terjedő felvételeken is jól látszik, hogy az emberek türelmetlenek a hatalmas, végeláthatatlan sorok miatt.

Fotó: SKI Romania/Facebook

„Ez egy szép nap, de rengetegen vannak. Rendkívül zsúfolt az üdülőhely, az elmúlt hat év egyik legforgalmasabb hétfője a mai, még soha nem láttam ilyent” – jelentette ki Maria Floricica, a sinaiai felvonókért felelős adminisztrátor.

FRISSÍTÉS: Összesen 15 ezer lejes bírságot szabott ki a Prahova megyei fogyasztóvédelem a hétfőn délután kialakult torlódás miatt.

A megyei fogyasztóvédelem Facebook-oldalán közzétett bejegyzése szerint a Cota 1400–Cota 2000 kabinos lift nem működött reggel 8 és délelőtt 12 óra között, ennek ellenére folytatódott a jegyárusítás, így túlzsúfoltság alakult ki az üdülőhelyen.

Mint írtuk, magas a lavinaveszély Sinaián, a sípályákon kívüli területeken, figyelmeztetett a helyi önkormányzat. A sinaiai polgármesteri hivatal közleménye szerint az 1-től 5-ig terjedő skálán 4-es fokozatú a lavinaveszély az úgynevezett off-piste, azaz a kijelölt pályákon kívüli terepen.

Sinaián a következő sípályák várják a téli sportok kedvelőit: Varianta, Valea Dorului 2, Floare de colţ, Panoramic, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Lăptici 1, Lăptici 2, Cocora, Călugărul 1 és Călugărul 2.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?