Elhunyt egy hétgyerekes asszony, aki a havazás miatt nehezen megközelíthető otthonában szült

Meghalt egy 33 éves nő, miután az Erdélyi-szigethegységben lévő, a hó miatt nehezen megközelíthető otthonában szülte meg hetedik gyermekét.

A súlyos állapotban lévő nőt és újszülöttjét vasárnap lánctalpas járművel szállították el a katonai tűzoltók a hó miatt nehezen megközelíthető házból, a nőnek azonban rövid időn belül leállt a légzése és a szíve, és meghalt.

Elena Firu, a Fehér megyei gyermekvédelmi igazgatóság szóvivője hétfőn arról tájékoztatott, hogy Aranyosfő (Scărişoara) község polgármesteri hivatala kérte segítségüket az elhunyt nő gyermekeinek ügyében. A hét árván maradt gyermek közül az újszülött Topánfalván van kórházban, a többi, 3 és 12 év közötti gyermeket a Fehér megyei gyermekvédelmi igazgatóság sürgősségi eljárásban vette hatósági védelembe.

A két legnagyobb gyermek rokonokhoz, négy kisebb testvérük hivatásos nevelőszülőkhöz került. Az újszülött szintén hivatásos nevelőszülőhöz fog kerülni, miután kiállítják születési bizonyítványát.

A rendőrség kivizsgálást indított gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt. Az eljárás in rem zajlik, vagyis azt vizsgálják, hogy történt-e bűncselekmény.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?