Elhunyt a Petrobrazi kőolaj-finomítónál hétfőn történt tűzeset egyik sebesültje

Meghalt a Petrobrazi kőolaj-finomítónál hétfőn történt tűzeset egyik sebesültje – közölte szerdán az Agerpres hírügynökséggel a Prahova megyei rendőrség szóvivője, Mihaela Florescu.

Az 59 éves férfi 3-as és 4-es fokozatú égési sérüléseket szenvedett, testfelületének 72 százaléka, illetve felső légúti szervei is megégtek. A SMURD rohammentő-szolgálat helikopterével szállították a bukaresti Floreasca kórházba, de nem tudták megmenteni az életét.

Az OMV Petrom tájékoztatása szerint a férfi a kőolaj-finomító általános felújítását végző egyik cég alkalmazottja volt. Az OMV Petrom részvétét fejezte ki az elhunyt családjának és hozzátartozóinak.

Fotó: Agerpres

A tűzesetben 2-es és 3-as égési sérüléseket szenvedett egy másik, 55 éves férfi is, akinek testfelülete 15 százalékban égett meg. Őt a ploieşti-i sürgősségi kórházban ápolják, állapota stabil.

Egy harmadik, 60 éves férfi a lábán szerzett zúzódásokat a balesetben, de ő megtagadta a kórházi beutalást.

A Prahova megyei rendőrség bűnügyi eljárásba kezdett az ügyben. Eleinte gondatlanságból elkövetett rongálás és a munkavédelmi intézkedések elmulasztásának bűncselekménye miatt folyt a kivizsgálás, ezt most kiterjesztették gondatlanságból elkövetett emberölésre is – mondta a rendőrségi szóvivő.

Az OMV Petrom vállalat közölte, egy független szakértői csoport is kivizsgálásba kezdett az ügyben, és a vállalat együttműködik a hatóságokkal az incidens okainak kiderítése érdekében.

A kőolaj-finomítónál hathetes időtartamú általános felújítási munkálatok kezdődtek, a baleset ennek első hetében történt. A munkálatok egy része jelenleg szünetel – közölte még az OMV Petrom.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?