Lakástűz Dubajban: tizenhatan életüket vesztették

Tűz ütött ki Dubai Al Ras városnegyedének egyik lakásában. A tűz szombat délután keletkezett egy lakóház negyedik emeletén. A tűzvészben 16 ember meghalt, kilencen pedig megsérültek. A tüzet egy meghibásodott klíma okozhatta.

A ramadan ideje alatt megszokott, hogy az emberek a délelőtti ima után alszanak, és csak 13 óra után kezdik meg a napi rutinjukat. A tragédia napján egy hatalmas robbanásra ébredtek a helyiek - írja az Origo a Khaleej Times alapján.

„Egy óriási csattanást hallottunk, majd füst kezdett behatolni a szobánkba. Tanácstalanok voltunk, mitévők legyünk. Az erkélyre rohantunk és elkezdtünk segítséget kiáltani, több száz ember volt az utcákon” – mesélte egy bérlő.

Az épület két biztonsági őre próbálta menteni az embereket, a füst miatt azonban alig lehetett valamit látni. Rövid időn belül a helyszínre értek a tűzoltók is és megkezdték az oltást, valamint az emberek evakuálását.

Az első, a második és a harmadik emelet bérlői a lépcsőkön menekültek le, vagy az erkélyek rácsára kötött kötélen csúsztak le. Akik az épületben maradtak, azokat a tűz megfékezése után daruk segítségével hozták le a harmadik emeletről.

A negyedik emeleten lakókat a füsttel megtelt tér miatt nem tudták kimenteni az épületből. A hatóságok lezárták az épületben található lakásokat, az ügyben tart a nyomozás.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?