Elfogadták Románia helyreállítási tervének módosítását

Jóváhagyta kedden az Európai Bizottság Románia helyreállítási tervének (PNRR) módosítását, többek között a nyugdíjkiadásokat a GDP 9,4 százalékára korlátozó előírás törlését is. Marcel Ciolacu kormányfő a Facebook-oldalán üdvözölte a brüsszeli döntést.

Fotó: Marcel Ciolacu Facebook-oldala

Bejegyzésében a miniszterelnök azt írta: a nyugdíjkiadásokat korlátozó előírás eltörlésével Románia megszabadul attól a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) okozta „rémálomtól”, hogy a nyugdíjpont értéke 2070-ig nem növekedhet.

Ciolacu hangsúlyozta, hogy a parlamentben elfogadott nyugdíjtörvényt hosszú távon fenntarthatónak minősítették a Világbank és az Európai Bizottság szakértői. Szerinte a jogszabály felszámolja az egyformán hozzájáruló és dolgozó nyugdíjasok közötti egyenlőtlenségeket, és biztosítja a nyugdíjaknak az ország gazdasági teljesítményével arányos emelkedését a következő években.

A beruházásokért és európai projektekét felelős minisztérium kedden bejelentette, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta a PNRR módosítását. A módosított dokumentumba bekerült egy fejezet a REPowerEU tervhez kapcsolódó fejlesztésekről is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?