banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Elfogadták Csíkszereda 2021-es költségvetését

Apróbb módosításokkal keddi soron kívüli ülésén elfogadta Csíkszereda Megyei Jogú Város közgyűlése a város 2021. évi költségvetését.  A székelyföldi megyeszékhely vezetése 241,71 millió lejes bevétellel számol, és a beruházásokra helyezi a hangsúlyt. Az ülés során letette az esküt a testület két új tagja is.

A keddi ülés első napirendi pontjaként letette a hivatali esküt a városi közgyűlés két új tagja. Varga Csaba-Pál a március első napjaiban tragikus hirtelenséggel elhunyt Kálmán Dénes helyét vette át a testület RMDSZ-es frakciójában, míg Erős Maria Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviseletében a Hargita megye alprefektusának kinevezett Marius Ţepeluşt váltja. A liberális politikus három mandátumon keresztül képviselte pártját a város önkormányzatában. Az ülésen jelenlevő Marius Țepeluș  megköszönte a városnak az eddigi közös munkát, és reményét fejezte ki a további együttműködésben.A szerző felvétele

Az új tanácsosok eskütételét követően szavazott a testület a város 2021. évi költségvetés-tervezetéről, melyet két módosító javaslat elfogadását követően jóvá is hagytak. Bevételi oldalon 241,71 millió lejjel számol a város, kiadási oldalon pedig ennek az összegnek a közel hatvan százalékát (139,83 milliót) fejlesztésekre fordítják. A fennmaradó 101,88 millió lej a fenntartási költségeket fedezi. A participatív költségvetés az idei büdzsé legnagyobb újdonsága.

„Jó beruházások és jó programok kellenek ahhoz, hogy fejlődő, közösségileg erős Csíkszeredában éljünk. E mentén alakult ki a költségvetésünk is” – fogalmazott Korodi Attila polgármester, rámutatva arra, hogy a központi büdzsé késedelme miatt csak nyolc hónap maradt a helyi költségvetés megvalósítására.

(Borítókép: Csíkszeredai Városháza)

Kapcsolódók

Kimaradt?