banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Elfogadta a kormány az idegengyűlölet leküzdéséről szóló országos stratégiát

Elfogadta a kormány az antiszemitizmus, az idegengyűlölet, a radikalizálódás és a gyűlöletbeszéd megelőzéséről és leküzdéséről szóló országos stratégiát – jelentette be a kabinet csütörtöki ülését követően Alexandru Muraru, a kormánynak az emlékezetpolitika előmozdításáért, az antiszemitizmus és az idegengyűlölet elleni küzdelemért felelős különmegbízottja.

„Románia mától kezdve rendelkezik országos stratégiával, konkrét intézkedési tervvel, finanszírozással és világos határidőkkel. Ez a stratégia a nemzetközi kontextus és a hazai realitások eredménye. Románia csatlakozik azon tagállamokhoz, amelyek már elfogadtak ilyen stratégiai dokumentumokat, akár az antiszemitizmus megelőzése és leküzdése, akár az intolerancia, az idegengyűlölet, a radikalizálódás, a gyűlöletbeszéd, a politikai vagy szimbolikus erőszak egyéb formáinak megelőzése és leküzdése érdekében” – mondta Muraru.

Hozzátette: a stratégia kidolgozása körülbelül két évig tartott, és húsz országos intézményt, köztük öt minisztériumot (oktatás, külügy, igazságügy, belügy és kulturális) érintett.

(Címlapkép: gov.ro)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?