Elfogadta a kormány 700 lejes egyszeri nyugdíjpótlékot

Hétszáz lej értékű, egyszeri támogatást kapnak júliusban a nyugdíjasok – döntött csütörtöki ülésén a kormány.

A támogatást azok kapják, akiknek a nyugdíja nem haladja meg a havi 2000 lejt; mintegy 3 millió 300 ezer ember jogosult a segélyre.

A pótlék része annak az intézkedéscsomagnak, amelyet a kormány a munkahelyek védelmére és a rászorulók segítségére dolgozott ki a háború és a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságban – nyilatkozta Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, az RMDSZ elnöke a kormányülést követően.Illusztráció | Fotó: Agerpres

Kelemen rámutatott: a kormány hétről hétre fogadja el az intézkedéscsomagban szereplő támogatásokat. Eddig emelték a bruttó minimálbért a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban, duplájára emelték a kórházi ellátásban és az időseket ellátó rendszerben az étkezésre szánt napi pénzösszeget, étkezési utalványokkal támogatják az egyszülős vagy legalább két gyereket nevelő családokat, a garantált bérminimumon élőket, a fogyatékkal élőket, valamint az 1500 lej alatti kisnyugdíjasokat. Az állami beruházásokat, mivel a gazdaságot életben tartják, ezután is támogatja a kormány, üzemanyagpótlékot kapnak az árufuvarozók és személyszállítók, forgótőke-támogatást a hazai mezőgazdasági vállalkozások.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

„Bár az intézkedések a költségvetést nyomás alá helyezik, most az a legfontosabb, hogy a gazdaságot, a munkahelyeket, a nyugdíjasokat védjük, a rászorulókat segítsük” – idézte az RMDSZ közleménye Kelemen Hunort.

Kapcsolódók

Kimaradt?