banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a román orvos, aki lelőtte szeretőjét és annak férjét

Nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék hétfőn Dan Stamatiut, a sátoraljaújhelyi kórház korábbi tüdőgyógyászát, aki 2016-ban lelőtte szeretőjét és életveszélyesen megsebesítette annak férjét.

Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a bíróság előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében találta bűnösnek a vádlottat, aki a büntetésből legkorábban 25 év eltelte után bocsátható feltételes szabadságra.Dan Stamatiu elfogása után | Fotó: police.hu/news.ro

A nagyváradi illetőségű, de Magyarországon dolgozó orvos 2012-ben került kapcsolatba a nővel. Az asszony 2013-ban kezdeményezte házassága felbontását, azonban később meggondolta magát és úgy döntött, hogy mégis a férjével marad – ismertette a sajtószóvivő. A döntést azonban a vádlott nem fogadta el, folyamatosan kereste személyesen, telefonon és e-mail-ben, mert szerette volna kapcsolatukat helyreállítani.

Mivel nem tudott belenyugodni a visszautasításba, elhatározta, hogy leszámol a házaspárral: 2016. augusztus 31-én a lakóházuk közelében elrejtőzött és várakozott, majd mikor az asszony hazaért, a vádlott a bejárati ajtónál fegyverrel fejbe lőtte, majd a kiabálásra a segítségére siető férjét is. A lövés következtében a feleség a helyszínen életét vesztette, férje életben maradt, azonban maradandó fogyatékossággal, súlyos egészségromlással gyógyult meg.

A támadó tette után Romániába menekült, ahol európai elfogatóparancs alapján másnap fogták el a rendőrök és 2019. szeptember 5-én adták át a magyar hatóságoknak, miután letöltötte a fegyvercsempészetért és tiltott fegyverviselésért kirótt három év és négy hónapos büntetését – tette hozzá Resán Dalma.

Az ítélet ellen az ügyészség, a vádlott és védője is fellebbezést jelentett be, a jogerős döntést a Debreceni Ítélőtábla hozza meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?