Életét vesztette egy román férfi, miután megkapta az első oltást – vizsgálják a halál okát

Meghalt egy Argeş megyei férfi egy nappal azután, hogy megkapta a koronavírus elleni oltást. A megyei közegészségügyi igazgatóság (DSP) igényléssel fordult az illetékes hatóságokhoz a halál okának megállapítása érdekében – tájékoztatott csütörtöki közleményében a COVID-19 elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV).

A közlemény értelmében a férfi diszlipidémiával és magas vérnyomással szerepelt a családorvosi nyilvántartásban.Forrás: Agerpres

A 45 éves férfi március 2-án kapta meg a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájának első dózisát egy mioveni-i központban. Az oltás után az eljárásnak megfelelően megfigyelés alatt tartották, de semmiféle tünet nem jelentkezett nála, így elhagyta az oltóközpontot.

Négy órával később bevitték a mioveni-i kórház sürgősségi osztályára, miután otthonában rosszul lett, elveszítette az eszméletét. Mire beért a kórházba, állapota javult. Az orvosok különféle kivizsgálásoknak vetették alá, este pedig saját kérésére kiengedték a kórházból.

Március 3-án reggel családja mentőt hívott hozzá, az orvos azonban már csak a halál beálltát tudta megállapítani. Az Argeş megyei közegészségügyi igazgatóság igényléssel fordult az illetékes hatóságokhoz a halál okának megállapítása érdekében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?