Egy rendőr késelte meg a volt feleségét a nyílt utcán Nagyváradon

Egy negyvenéves nagyváradi nőt sebesített meg a volt férje a nyílt utcán vasárnap késő délután. Az esetnek a sérült asszony szomszédjai voltak a szem- és fültanúi, így a rendőrségnek nem sokáig kellett találgatnia, ki volt az elkövető.

A szemtanúk szerint a támadó rendkívül agresszíven viselkedett. Miután a nő autójával együtt érkeztek az asszony tömbházlakása elé, az utcán heves vitatkozásba kezdtek, majd a férfi elővett egy kést és többször hasba szúrta az asszonyt, de az áldozatnak még így is volt annyi ereje, hogy beszaladjon a lépcsőházba. A férfi azonban utána ment és újból több alkalommal megszúrta volt feleségét, amíg az össze nem esett, ezután elhagyta a helyszínt.

A szomszédok riasztására kiérkező mentők súlyos állapotban szállították kórházba az áldozatot. Dr. Hadrian Borcea, a megyei kórház sürgősségi osztályának vezetője a sajtó érdeklődésére közölte, az asszonynak öt szúrt sebe van a hasa és mellkasa tájékán, az állapota súlyos, de stabil.

A támadó, mint tudni lehetett, a nő volt férje, aki ellen az áldozat tavaly távoltartási végzést is kért és kapott a bíróságtól, igaz, csak három hónapra. Az elkövetőről hamar kiderült az is, hogy a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal által létrehozott helyi rendőrség munkatársa, sőt egy ideig a vezetője is volt az intézménynek.

A rendőrség még vasárnap este hajtóvadászatot indított a tettes ellen, akit nem sokkal később egy épülő tömbházban elrejtőzve fogtak el nem messze a késelés helyszínétől.

(Címlapképen a helyszínelés pillanatai. Fotó: Playtech.ro)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?