Egy hónap múlva kezdődik a Cluj Pride fesztivál

Nemrég jelentette be a PRIDE Románia, hogy „újult erővel tért vissza”, és egy meglepetéssel is készült közösségének: bejelentette a 2022-es Cluj Pride időpontját. Az idén egyhetessé bővült fesztiválra június 6–12. között kerül sor, és a tavalyi évhez hasonlóan a PRIDE Románia a Queer Sisterhooddal közösen szervezi az eseményt a kolozsvári LMBTQ+ közösség számára.

Mint Facebook-oldalukon írják, az egyhetes fesztivál során kifejezetten az LMBTQ+ közösségnek és „szövetségeseiknek” szánt programokat szerveznek, megtartják a hagyományossá vált felvonulást is, de lesznek beszélgetések, kiállítások és műhelyfoglalkozások. A teljes programot még nem közölték, és mivel úgy gondolják, elsősorban közösségük hangja és igényei a legfontosabbak, várják a javaslatokat olyan eseményekre és tevékenységekre, amelyekben „mindenki megtalálhatja magát” és amelyek megfelelnek a kolozsvári és erdélyi queer közösség igényeinek.

Forrás: Cluj Pride Facebook-oldal

A Cluj Pride Facebook-bejegyzésben eddig annyit jelentett be: idén is biztosan lesz Queer Village, amely elmondásuk szerint egy hely, ahol össze lehet gyűlni egy jó beszélgetésre, grillezés, zene és különböző tevékenységek mellett. „A Queer Village az a biztonságos hely, amire szükségünk van. Ez az esemény kifejezetten arra szolgál, hogy minden queer személy biztonságban érezze magát és önmagát adhassa. Itt lehetőséged lesz új embereket megismerni, ismerkedni és szórakozni egy olyan helyen, ahol te vagy az első” – írják a szervezők.

Ugyanakkor azt is bejelentették, hogy lesznek különféle műhelyfoglalkozások és kiállítások a közösség számára, ugyanis a 2022-es Cluj Pride célja, hogy a kolozsvári és erdélyi LMBTQ+ közösség számára a „lehető legkülönfélébb tematikájú tevékenységeket, eseményeket és műhelyeket kínálja”.

A rendezvénnyel és lebonyolításával kapcsolatban számos kérdés feltevődik, ezek ügyében írtunk a főszervezőnek, aki egyelőre nem reagált megkerésünkre. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?