Egy gyerek meghalt, a másik életveszélyben, miután édesanyjuk kidobta őket az emeletről

Nem biztatóak a túlélési esélyei az anyja által az első emeletről kidobott kisgyermeknek. A iaşi-i idegsebészeti kórház orvosai szerint életveszélyes állapotban van az a kigyermek, akit testvérével együtt édesanyja ledobott egy botoşani-i szálloda első emeletéről. Testvére életét veszítette.

A kórház orvosigazgatója, Dr. Marius Dabija elmondta, hogy a 2 éves és 11 hónapos kisfiút vasárnap este hozták és utalták be az intenzív osztályra, állapota rendkívül súlyos, nem biztatóak a túlélési esélyei.

Az orvos szerint a gyermeket nagyon súlyos állapotban, mély kómában vitték be a kórházba, nagyon közel az agyhalálhoz. A kisfiúnak nincsenek idegsebészetileg helyrehozható sérülései, súlyos, diffúz agyrázkódásról van szó, diffúz axonális károsodással, amely nem kezelhető sebészeti úton - magyarázta.

Illusztráció: Pexels

„Csak egy koponyaűri nyomásérzékelőt tudtunk ráhelyezni, ami az intenzív terápia konkrét kezelésében segíthet. Ha az állapota lehetővé teszi, MRI-vizsgálatot is fogunk végezni, hogy jobban felmérhessük a sérüléseket. Jelenleg hemodinamikailag nagyon instabil, a túlélési prognózis nem biztató” - fogalmazott Marius Dabija.

A hétfőre virradó éjszaka egy anya kidobta két kisgyermekét egy botoşani-i szálloda első emeletéről.

A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 2, illetve 3 éves gyermekeket kórházba szállították, egyikük életét azonban nem tudták megmenteni az orvosok. Miután elkövette tettét, a nő azzal fenyegetőzött, hogy maga is leugrik. Rendőrségi tárgyaló segítségével két óra után sikerült elterelni a figyelmét, és az időközben a szállodaszoba ablakán át bejutott katonai tűzoltók lefogták.

A nőt kórházba vitték egészségi állapota felmérésére.

Az ügyben emberölés és emberölésre tett kísérlet miatt nyomoz a Botoşani megyei törvényszéki ügyészség.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?