Egy bírósági ítélet értelmében maradhat a magyar felirat Brassó megye határában

Maradhat a magyar nyelvű felirat a Kovászna és Barssó megye határát jelző, a Brassó megyei önkormányzat által kihelyezett táblán – döntötte el a Bukaresti Táblabíróság.

Az RMDSZ Brassó megyei szervezete a Facebook-oldalán adta hírül, hogy a Bukaresti Táblabíróság február 24-i, csütörtöki végleges ítéletében helyt adott a Brassó Megyei Tanács fellebbezésének, és visszautasította a magyar szombólumok ellen valóságos hadjáratot folytató Dan Tanasă által vezetett Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) keresetét a tábla eltávolítására.

Fontos pert nyertünk: MARAD a többnyelvű felirat a megyehatárban! Több éve már, hogy Brassó és Kovászna megye...

Közzétette: RMDSZ Brassó megyei szervezete – 2021. február 25., csütörtök

A székelyföldi önkormányzatok ellen a magyar nyelvhasználat miatt perek tucatjait indító Dan Tanasă 2019 elején kérte a magyar nyelvű felirat eltávolítását, és első fokon meg is nyerte a pert.

A Brassó megyei önkormányzatot Ambrus Izabella ügyvédként, az RMDSZ volt parlamenti képviselője képviselte a perben, amelyben a fővárosi ítélőtábla helyt adott a fellebbezésnek, és visszautasította Tănasă keresetét, tehát a magyar táblák a helyükön maradhatnak.

Az RMDSZ bejegyzése szerint az ítélet végleges, de a részletes indoklást még nem kapták kézhez. Az érdekvédelmi szövetség köszönetet modott a kolozsvári Advocacy Group for Freedom of Identity Egyesületnek, amelyik a brassóiak oldalán avatkozott be a perbe.

Kapcsolódók

Kimaradt?