Egészségügyi minisztérium: a koronavírustesztek pozitivitási aránya közel 30 százalék

Az egy nap alatt elvégzett koronavírustesztek pozitivitási aránya 29,32 százalék, közölte vasárnap az egészségügyi minisztérium.

A szaktárca tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában 11 967 új koronavírusos megbetegedést jegyeztek Romániában összesen 40 813 teszt eredményének feldolgozása nyomán.

A minisztérium felkéri a Covid-19 tüneteit (láz, köhögés, fáradtság, fejfájás, ízlelés- és szaglásvesztés) magukon észlelő személyeket, kérjék a tesztelést családorvosuknál, a megyei közegészségügyi igazgatóságnál vagy a 112-es egységes segélyhívószámon.Fotó: Agerpres/EPA

A pozitív teszteredményű személyeket az állapotfelmérő járóbeteg-központokban kivizsgálják, és felírják nekik a megfelelő kezelést. A legközelebbi állapotfelmérő járóbeteg-központot itt lehet kikeresni.

„Figyelem: a betegség súlyos formái, agresszíven megnyilvánuló tünetek esetén hívják azonnal a 112-es számot” - közölte a minisztérium.

A tájékoztatás értelmében a jelenleg intenzív osztályon kezelt 1141 beteg közül 976-an oltatlanok. Ugyanakkor a koronavírussal összefüggésbe hozható 81 haláleset közül 66 oltatlan fertőzöttnél következett be.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?