Eddig mintegy 350 millió italcsomagolást váltottak vissza (SZAVAZZ!)

A betétdíjas visszaváltási rendszer bevezetése óta eddig több mint 350 millió SGR-logóval ellátott csomagolóanyagot váltottak vissza az országban – jelentette ki Gemma Webb, a RetuRO ügyvezető igazgatója az otopeni-i italcsomagolás-számoló és -válogató központ átadóján.

„Itt, Bukarestben van a legnagyobb számoló és válogató központ. Fejlett technológiával és korszerű berendezésekkel látták ál. Ezen a helyen több mint 150 embert foglalkoztatunk, országszerte pedig mintegy 500-at. Az otopeni-i központban üveg, műanyag és alumínium csomagolások válogatásával és feldolgozásával foglalkozunk” – fejtette ki Gemma Webb.

Fotó: Mircea Fechet/Facebook

Hozzátette, az országban lévő központokban évente közel 3 milliárd csomagolást lehet szétválogatni. „Úgy látjuk, hogy a betétdíjas rendszer működik, egyre több csomagolást gyűjtenek be a már működő négy létesítményben, és a következő két hónapban további központokat nyitunk Bákóban, Dolj és Prahova megyében” – fejtette ki.

A RetuRO igazgatója szerint a projekt korai szakaszában még sok kihívással kell szembenézniük, azonban ezek a kihívások lehetőséget adnak, hogy javítsanak a rendszer működésén. „A romániaiak nagyszerűen reagáltak a rendszerre, és a visszaváltott csomagolások mennyisége folyamatosan nő. Eddig a fogyasztók több mint 350 millió csomagolást vittek vissza, ami fantasztikus” – mondta Gemma Webb.

Szavazó

Te visszaváltod az italcsomagolásokat?

Szavazás eredménye
Szavazás eredménye

A kedden átadott otopeni-i italcsomagolás-számoló és -válogató központ mellett még Kolozs, Temes és Brassó megyében működnek hasonló létesítmények.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?