Dolgoznak a kézdivásárhelyi udvarterekben

Két fronton is zajlik a munka a Kézdivásárhely jellegzetességének tartott udvarterekben: egyrészt a kivitelező folytatja a kis utcák közművesítését, egy másik vállalkozás pedig nekikezdett a kockakövezésnek. Megkezdték a kézdivásárhelyi Bem-körforgalom aszfaltozását is.

Nem egyszerű földmunkát végezni a Gábor Áron térről nyíló udvarterekben: a szűk sikátorokban csak kisebb méretű gépek tudnak dolgozni, bármilyen jellegű beavatkozás elsősorban kézi munkát igényel.

A 12-es Udvartérben dolgoznak | A szerző felvétele

A közművesítést végző brassói vállalkozás – aki sokadik kiírásra egyedül jelentkezett, hogy vállalná ezt a munkálatot – jelenleg a Márton Áron térrel átellenben lévő utcákban dolgozik, fektetik le a közművesítés csöveit. Bokor Tibor polgármester a Maszolnak elmondta: a cég azt ígérte, hogy másfél hónap múlva végeznek a csatornahálózat kiépítésével.

Egy másik cég megkezdte a 12-es Udvartér kockaköves-burkolattal való ellátást. Terepszemlénk során egy markológép ásta fel a földet, ezt alapozás követi, majd arra kerül a kockaköves burkolat. Fotónkon jól látszik, hogy a terep annyira szűk, hogy a nem túl méretes markológép épphogy elfér a házak között.

Az önkormányzat elképzelése az, hogy minden Udvartérben megújul a közvilágítás is. Eddig mindössze két utcacskában sikerült teljes egészében elvégezni a munkát, igaz, egyik közülük a legnagyobb, az Incze László Céhtörténeti Múzeum mögött egy kisebb térré terebélyesedik. Amint a 12-es Udvartér megvan, akkor következik a 13-as, majd a 40-es számú, amely a Bogdán-féle napfénytetős fotómúzeumot is befogadja.

Megkezdték a kézdivásárhelyi Bem-körforgalom aszfaltozását

Pár nap múlva „levegőhöz jut” a Kézdivásárhelyen áthaladó tranzitforgalom: a kivitelező szerint befejezik a Bem József utcában lévő körforgalom aszfaltozását.

Ismét villanyrendőr szabályozta a forgalmat a kézdivásárhelyi Gyárak és a Bem József utcákban: ez utóbbi utcában lévő körforgalom újraalapozása zajlott, ma megkezdték az alapozását. A kivitelező cég képviselője szerint az időjárás függvényében további két-három napot vehet igénybe a bitumenezés, ugyanis az aszfaltot több rétegben öntik le.

A szerző felvétele

A körforgalom felújítása időszerű volt, ugyanis nyáron, melegben a nem megfelelő alap miatt az aszfaltréteg gyűrődött, hullámossá vált. Az útszakasz a 11-es országút részét képezi, csúcsidőben akár napi harmincezer gépkocsi is áthalad rajta, lévén, hogy ez az egyik összeköttetés Erdély és Moldova között. Korábban a Bem József utca oroszfalvi részét újították fel, ami alaposan próbára tette a sofőrök idegrendszerét, hiszen nem ritkán kilométeresnél hosszabb kocsisor is kialakult. Most is van torlódás, azonban „csak” pár száz méteres, ahogy fotónkon is látszik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?