Döbbenetes: a rájuk bízott fogyatékos gyerekeket bántalmazták egy központ alkalmazottai

Fizessenek a vétkesek, mondta csütörtökön Natalia Intotero család-, ifjúság- és esélyegyenlőségi miniszter annak kapcsán, hogy egy suceavai központban öt alkalmazott súlyosan bántalmazta a rájuk bízott, fogyatékkal élő gyerekeket.

A családügyi miniszter gratulált az állami intézményeknek, amelyek részt vettek a nyomozásban. Mint mondta: az „eset elborzasztotta”, a vétkeseknek felelniük kell.

A fogyatékkal élő gyermekeket gondozó központ öt alkalmazottját szerdán őrizetbe vették kiskorúakkal szembeni rossz bánásmód és bántalmazás vádjával – közölte a suceavai ügyészség.

Illusztráció: Pixabay

Az idézett forrás szerint az öt nőt azzal vádolják, hogy erőszakos cselekményeket hajtottak végre több kiskorú sérelmére. A gyanú szerint gyermekeket felpofozták, meghúzták a hajukat, rángatták őket. Az ügyészek azt is állítják, hogy „az öt nő súlyos veszélybe sodorta több kiskorú áldozat, fogyatékkal élő gyermek testi és szellemi fejlődését".

A vádhatóság öt áldozatról tesz említést. A gyerekekkel kiabáltak, veréssel, sőt halállal fenyegették őket, sorozatosan megalázták, ütlegelték, rángatták, felügyelet nélkül hagyták őket. A nyomozók azt állítják, hogy a központ alkalmazottai „kihasználták az áldozatok fiatal kora és egészségi állapota miatti kiszolgáltatottságát, azt, hogy képtelenek voltak elmondani a szüleiknek az átélt traumákat, amelyeknek éppen azok az állítólag képzett személyek tették ki őket, akiknek terápiát, biztonságot és védelmet kellett volna nyújtsanak számukra".

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?