banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Darabonként lopták el az öntözőberendezést – a gazdák látják a kárát

Ezerötszáz gazda nem tud öntözni, hiába vannak a földjeik az öntözőcsatorna mentén, mert 19 öntözőállomást szétlopkodtak, és ócskavasként értékesítették.

A tolvajok közül néhányat elfogtak, és felelősségre vontak, de attól a kár még nem térült meg. Gelu Firan, a călărași-i öntözőszövetség elnöke a Digi24 hírtelevíziónak elmondta, egy európai projekten dolgoznak, remélik, hogy sikerül megoldani az öntözést.Illusztráció: Pixabay Veta Păsculescu, az Országos Talajjavító Hatóság (ANIF) Dolj megyei igazgatója leszögezte, a csöveket ellopták, az állomásokat tönkretették, a kormány próbál segíteni a gazdáknak.

Az Országos Talajjavító Hatóság (ANIF) tavaly arról számolt be, hogy országszerte 1,35 millió hektárt készítettek elő öntözésre, de valójában egy év alatt mintegy 500 ezer hektárt öntöztek. Az ország mezőgazdasági területe meghaladja a 8,2 millió hektárt, amelyből mintegy 5 millió hektáron gabonafélét termesztenek. Dolj a legnagyobb mezőgazdasági területtel rendelkező megye, közel félmillió hektárral.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

 

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?