Dan Barna szerint a koalícióban nem téma Vlad Voiculescu leváltása

A Cotroceni-palotában szerdán lezajlott megbeszélésen Klaus Iohannis államfő hangsúlyozta, támogatni kell az egészségügyi minisztériumot és Vlad Voiculescu minisztert a járvány fékezése érdekében eddig meghozott és jövőbeli intézkedésekben – számolt be csütörtökön Dan Barna miniszterelnök-helyettes.

A Florin Cîţu miniszterelnökkel és a kormánykoalíciót alkotó pártok vezetőivel tartott megbeszélésen Iohannis felkérte őket, hogy támogassák Vlad Voiculescu minisztert, és egyöntetűen álljanak ki azon üzenet mellett, hogy Romániának szüksége van a lakosság megértésére és támogatására, és hogy az immunizálás jelenti a megoldást a járvány felszámolására, de amíg az átoltottság nem éri el a megfelelő szintet, szükség van a fizikai távolságtartásra – mondta az USR-PLUS elnöke a Digi 24 műsorában.

Fotó: Dan Barna Facebook-oldala

Arra a kérdésre, hogy miként fog reagálni arra, ha Florin Cîţu kormányfő a helyzet elemzése nyomán úgy dönt, leváltja Voiculescut, Barna leszögezte, hogy ez a kérdés csak médiában létezik, a koalícióban vagy a kormány szintjén eddig erről egyáltalán nem esett szó, számolt be az Agerpres.

Dan barna nyomatékosította, hogy az egészségügyi miniszter nagyon hatékonyan kommunikált a fontos témákban, és a sajtó által bemutatott, a kormányfő és a miniszter közötti 'botrányok' valójában nem léteznek, az ellenzéki politikum egy része igyekszik felnagyítani minden egyes véleménykülönbségre utaló jelet.

Barna szerint teljesen normális a kormányfő arra irányuló kérése, hogy a járványra való tekintettel az egészségügyi miniszter hetente számoljon be a pandémia harmadik hullámának megfékezése érdekében hozott vagy hozandó intézkedésekről, tevékenységekről. Barna a miniszterelnök azon kérésével is egyetértett, hogy a lakosság minél jobb tájékoztatása érdekében az egészségügyi tárca hetente tartson sajtótájékoztatót a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tevékenységéről.

Kapcsolódók

Kimaradt?