Dan Barna azzal is számol, hogy Cîţu leváltása után az USR–PLUS adja a miniszterelnököt

Az USR-PLUS azzal fog tárgyalni a koalíció jövőjéről, akit a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökévé választanak, függetlenül attól, hogy ki lesz az – jelentette ki Dan Barna, az USR–PLUS társelnöke Botoşani-ban.

„Hogy kit választ elnöknek a PNL, az kizárólag a PNL döntése, legyen az akár Ludovic Orban, akár Florin Cîţu. A koalíció jövőjét érintő politikai tárgyalásokat azzal fogjuk folytatni, aki a PNL elnöke lesz. A mi álláspontunk szerint új miniszterelnökre van szükség, akinek megvan a szakmai képessége és érettsége egy új koalíciós kormány vezetéséhez, sajnos a jelenlegi kormányfőnek nincsenek meg ezek a képességei” – mondta Dan Barna.

A politikus kijelentette: „őszintén hiszi”, hogy az USR–PLUS–PNL–RMDSZ alkotta koalíció az egyetlen kormánykonstrukció, amely képes megvalósítani a reformokat Romániában.

Arra a felvetésre, hogy az USR PLUS nevesítsen kormányfőt, Dan Barna úgy reagált: pártja nem „követel” ilyesmit, több forgatókönyvvel is lehet számolni, ebből az egyik az lehetne, hogy az USR–PLUS adja a miniszterelnököt, a PNL pedig a két házelnököt. „Ez nem feltétel, semmiképpen sem. Ez az egyik, elméleti síkon felmerülő alternatíva” – tette hozzá.

(Nyitókép: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?