Csütörtökön lejárnak az Euroins által kibocsátott RCA-kötvények

December 7-én, csütörtökön lejárnak a csődeljárás alatt álló Euroins által kibocsátott kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (RCA) kötvények. Azoknak az autósok, akiknek még van szerződésük az Euroins-nál, új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell ssenek, mivel a társaság által kiállítottak 2023. december 8-tól már nem érvényesek.

A törvény erejénél fogva megszűnt biztosítási szerződések esetében a biztosítónak már nem kell bejelenteni a szerződés megszűnését.

Fotó: ASF Facebook

A hatóságok szerint egy héttel a lejárat előtt még több mint 840 000 sofőr rendelkezett a tavasszal csődbe ment társaság által kiállított kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással.
Kivételt képeznek a garanciakötvények, ezek érvényessége 2024. február 5-én szűnik meg, a módosított és kiegészített 85/2014-es törvény rendelkezéseivel összhangban, olvasható az a Pénzügyi Felügyelet (ASF) Facebook-oldalán.

Közlik, hogy jelenleg nyolc olyan társaság van a piacon, amely RCA-t árul, és amelyek a fizetőképesség szempontjából fenntarthatóak.
Bejelentették, hogy 2023. december 7-ig bezárólag bekövetkezett eseményekre vonatkozóan továbbra is feldolgozzák az Euroins károsultjainak kárigényeit.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?