Csökken a fertőzöttség Bihar megyében – már csak három településen van vörös besorolás

Biharban jelenleg három településen van vörös forgatókönyv érvényben, s a prefektúra közlése szerint további 28 faluban és városban 1,5 és 3 ezrelék közötti a fertőzöttségi ráta az elmúlt két hétben jegyzett új koronavírusos fertőzések alapján. Jelenleg összesen 31 helységben van érvényben valamilyen korlátozás.

Bihar megyében a vészhelyzeti bizottság hétfői értékelése szerint Tasnádbajomban (4,71 ezrelék), Érszőllősön (3,71 ezrelék) és Réven (3,24 ezrelék) van érvényben vörös forgatókönyv, itt nem fogadhatnak klienseket belső tereikben a vendéglátóhelyek és más hasonló egységek.

További 28 városban és faluban részleges korlátozások vannak érvényben, az éttermek, kulturális létesítmények 30 százalékos kihasználtsággal tarthatnak nyitva.

Nagyváradon 2,2 ezrelék a fertőzöttségi ráta, a megyeszékhely mellett a településeken érvényes a sárga forgatókönyv: Diófás, Kerpenyéd, Biharszentandrás, Felsőmezős, Robogány, Biharhosszúaszó, Érábrány, Szászfalva, Biharkaba, Kiskopács, Madarász, Vaskohsziklás, Belényesújlak, Mezőszakadát, Magyarcséke, Biharlonka, Váradszentmárton, Magyarremete, Kisjenő, Cséffa, Dragánfalva, Oláhszentmiklós, Sólyomkővár, Bontesd, Vámosláz, Vércsorog és Élesd.

A Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság kedd reggeli közlése szerint a megyében az elmúlt 24 órában 104 új esetet jegyeztek, 263 ember van kórházban. A gyógyultak száma a pandémia kezdete óta 16 408, az elhunytaké pedig 732, ez tegnap óta 105 gyógyulást és nyolc újabb halálesetet jelent.

(Címlapkép: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?