Javul a járványhelyzet Bihar megyében

Bihar megyében 12 településen van érvényben vörös forgatókönyv, további 32 településen pedig sárga.

Bihar megye 101 települése közül 44-ben vannak érvényben korlátozások, tájékoztatott a prefektúra. Egy tucat településen, köztük a megyeszékhelyen, Nagyváradon még 3 ezreléknél magasabb a fertőzöttségi ráta. 32  községben és városban 1,5 és 3 ezrelék közötti, ezekben a vendéglátóhelyek 30 százalékos kihasználtsággal tarthatnak nyitva.

A fertőzöttségi ráta jelenleg Vámoslázon (7,14) a legmagasabb, majd Hagymádfalva (4,84), Érszőllős (4,56), Belényes (4,33), Érábrány (3,92), Hegyközpályi (3,9), Biharszentandrás (3,81 és Nagyvárad (3,67) következik. Vörös forgatókönyv van érvényben továbbá Robogányban, Tataroson, Diófáson és Fugyivásárhelyen.

Sárga forgatókönyv a következő helységekben van érvényben: Rény, Vaskohsziklás, Margitta, Szombatság, Bors, Biharkaba, Magyarcséke, Vércsorog, Oláhszentmiklós, Váradszentműrton, Érbogyoszló, Mezőszakadát, Tasnádbajom, Szalacs, Nagyürögd, Derna, Harangmező, Dragánfalva, Belényesújlak, Sonkolyos, Bihar, Biharlonka, Madarász, Rév, Miklóirtás, Tenke, Várasfenes, Biharhosszúaszó, Feketebátor, Mezőtelegd, Érkörtvélyes és Körösgyéres.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?