Csaknem négy tonna hulladékot gyűjtöttek össze Maros megyében az önkéntesek

A Let’s do it Románia hulladékgyűjtési akcióján megyeszerte több mint kétezer Maros megyei önkéntes vett részt.

Fotó: Let’s do it RomaniaA nagytakarítási akcióhoz a megyéből 27 önkormányzat csatlakozott, egy részük már péntek óta gyűjtötte a hulladékot. A Let’s do it Románia Maros megyei koordinátora, Nicoleta Simion kijelentette: egyes polgármesteri hivatalok átütemezték az akciót a hétvégi kedvezőtlen időjárási miatt, ezeken a településeken ezen a héten kezdik el a szemét gyűjtését a közterületekről, erdőkből, vízpartokról. Marosvásárhelyen az akció nem került átütemezésre, de egyes iskolák és önkéntes csoportok bejelentették, hogy a következő napokban folytatják a takarítási akciót.

„A hétvégén a Maros-parton körülbelül 150-170 önkéntes gyűjtötte a szemetet, a Somos-tetőn, valamint a megyeszékhely további kijelölt helyszínein is több százan vettek részt a kezdeményezésben. A hétvégi becslések szerint Maros megyében csaknem kétezer személy csatlakozott az akcióhoz, de a végleges adatokat csak szeptember 24-én fogjuk közzétenni. Szászrégenben körülbelül kétszáz résztvevő volt, három helyszínen. Marosludas átütemezte a szemétgyűjtést, Segesváron pedig a Breite-fennsíkon az időjárási viszonyok miatt a hétvégén még nem sikerült elindítani a kampányt. Eddig csaknem négy tonna hulladékot sikerült megyeszerte begyűjteni, Marosvásárhelyen az összegyűjtött szemét meghaladta a 700 kilogrammot. A megyeszékhely környékén ugyanakkor az önkéntesek nem tudtak bemenni néhány kijelölt hulladékkal teli területre. Sajnos több olyan helyszín is van a város közeli erdőkben ahol a háztartási hulladékok és tárgyak nagy mennyisége miatt nehézkesen megy a takarítás” – részletezte Nicoleta Simion.A rossz idő miatt egyes településeken átütemezték az akciót | A szerző felvétele

Hozzátette, az adatok hiányosságai miatt, a következő napokban tájékoztatást kérnek a megyéből, az önkéntesek számáról és az összegyűjtött hulladék mennyiségéről.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?