Csaknem 29 ezren kapnak élelmiszersegélyt Maros megyében

A hátrányos helyzetű embereket segítő program keretében évente élelmiszer- és egészségügyi csomagokat kapnak és osztanak ki az ország polgármesteri hivatalai.

Illusztráció | Forrás: Monitorul Expres„Maros megyében egyelőre csak az élelmiszercsomagok fognak megérkezni. Az alacsony jövedelműek vagy bizonytalan helyzetűek részesülnek ezekből a segélyekből” – tájékoztatott Damian Samoilă, a Maros Megyei Prefektus szóvivője. Mint fogalmazott, 28 729 csomagot osztottak ki a megyének. A segélycsomagokat azoknak adják át, akik egyedül élő személyek hozzátartozói, továbbá akiknek a garantált jövedelemminimumhoz való jogot megállapítják. Emellett a családtámogatási kedvezményben részesülő családok tagjai, valamint azok a családok, akik valamilyen oknál fogva ideiglenesen nehéz életkörülmények között élnek, szintén támogatásban részesülnek.

Marosvásárhelyen csaknem ezer személy kap csomagot, ezek kiosztása május 23-án kezdődik. A polgármesteri hivatal szociális osztályának, vezetője Andreia Moraru kifejtette: Marosvásárhelyen május 23. és július 1. között osztják szét a segélycsomagokat, de egyelőre ezt sem lehet tudni, hogy hol tárolják ezeket és hogyan fogják szétosztani.

Az élelmiszercsomagok fehér búzalisztet, kukoricalisztet, tésztát, olajat, cukrot, rizset, marha- és sertéshúskonzervet, pástétomokat, gyümölcsbefőttet és gyümölcslekvárt tartalmaznak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?