banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Csaknem 2,5 millió diák számára zajlik személyes jelenléttel az oktatás

A hárommillió romániai tanulóból 2,5 millió vesz részt személyes jelenléttel az oktatásban. Erről Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter beszélt vasárnap este egy televíziós műsőrban.

Az Antena3 stúdiójában úgy nyilatkozott: hétfőtől újabb 450 ezer diákkal teltek meg a tanintézmények, miután a végzős évfolyamoknak is elkezdődött a tanítás. Ismeretei szerint 370 ezer végzős diák térhetett vissza az iskolába, valamint 80 ezer olyan tanuló is személyes jelenléttel tanulhat hétfőtől, akinek településén kedvezően alakultak a járványadatok, számolt be az Edupedu

Cîmpeanu hozzátette: a fertőzés kockázata nem szűnik meg, de a veszély csökkenthető az egészségügyi szabályok betartásával – maszkviselés, távolságtartás, szellőztetés, kézmosás stb. –, ráadásul tapasztalata szerint a tanintézményekben komolyabban betartják ezeket, mint máshol.

Mint ismert, a tanítás a korábbiaktól eltérően nem három, hanem két forgatókönyv szerint zajlik. Azokon a településeken, ahol a kéthetes lakosságarányos fertőzési ráta 1 ezrelék alá csökkent, kivétel nélkül valamennyi diák számára iskolai jelenléttel zajlik az oktatás. Azokon a településeken, ahol a fertőzöttségi mutató nagyobb 1 ezreléknél, de nincs vesztegzár alatt, csak az elemisek, a nyolcadikosok, tizenkettedikesek, tizenharmadikosok, a szaklíceumok végzősei és a különleges nevelést igénylő diákok járnak be az iskolába, a többiek online tanulnak.

(Címlapi illusztráció forrása: Adobe Stock)

Kapcsolódók

Kimaradt?