Ciucă szerint a lakosság érdekeit tartják szem előtt az adóemelés és a nyugdíjreform tekintetében is

Fontos célkitűzésnek nevezte pénteken a miniszterelnök a nyugdíjrendszer reformját. Nicolae Ciucă szerint ezt úgy kell megvalósítani, hogy „a románok egy életen át tartó munka után tisztességes megélhetést biztosító jövedelemhez jussanak”.

Mathias Cormann és Nicolae Ciucă | Fotó: gov.roA Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkárával közös sajtótájékoztatóján a kormányfő emlékeztetett arra, hogy a nyugdíjrendszer reformja az országos helyreállítási tervbe (PNRR) foglalt célkitűzések egyike, és előkelő helyen szerepelt a PNRR megvalósítását koordináló tárcaközi bizottság csütörtöki ülésének napirendjén is. „Továbbra is teljes figyelmet szentelünk a reform megvalósításának” – jelentette ki a miniszterelnök.

Az OECD főtitkára hivatalos látogatáson tartózkodik Bukarestben. Mathias Cormann tárgyalt Nicolae Ciucă miniszterelnökkel, és részt vett a kormánypalotában a Románia gazdasági helyzetéről szóló jelentés bemutatásán. A főtitkárt pénteken Klaus Iohannis államfő is fogadja a hivatalában.

Ciucă szerint a kormány arra fókuszál jelenleg, hogy a programjába foglaltaknak megfelelően növelje a romániai lakosság életszínvonalát, és arra törekszik, hogy kifizethető adókat vessen ki. A kormányfőt arról kérdezték az újságírók az OECD főtitkárával közös sajtótájékoztatón, mit tervez tenni a kormány a szervezet azon ajánlása kapcsán, miszerint a költségvetési hiány csökkentése érdekében növelni kellene az ingatlanadókat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Ciucă rámutatott, kormánya programjának középpontjában a román állampolgárok állnak, a kabinet minden törekvése arra irányul, hogy növeljék a polgárok életszínvonalát. „Mindent megteszünk, hogy az embereknek akkora adókat kelljen fizetniük, amekkorákat megengednek maguknak" – fogalmazott, hozzátéve, a kormány továbbra is arra törekszik, hogy a beruházások növelésével segítse elő a gazdaság növekedését.

banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?