Ciucă: a nyugdíjemelés miatt nem szabad növelni az adókat

Személy szerint nem tudja elképzelni, hogy van olyan politikai vezető, aki felvállalna egy újabb adóügyi módosítást, mondta Nicolae Ciucă, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke pénteken Nagybányán,

Ciucă ezzel arra a feltételezésre reagált, hogy a nyugdíjemeléshez az adók megemelésére lenne szükség. A PNL elnöke azt mondta, a vállalkozókkal folytatott tanácskozások alapján, és tekintetbe véve, hogy a kormány felelősségvállalásával meghozott adóügyi változások egy része csak január elsejétől érvényes, tehát még nem érezhető a hatásuk, nem hinné, hogy van politikai vezető, aki újabb adóváltozásokat merne felvállalni, amelyek a vállalkozói szférát érintenék.

Fotó: Nicolae Ciucă/Facebook

Ciucă ugyanakkor ismét hangsúlyozta a nyugdíjtörvény megvalósításához szükséges források kijelölésének fontosságát. Hozzátette azonban, „teljes mértékben hibás” lenne, ha ezt a forrást a vállalkozókra rótt újabb adókból teremtenék elő.

Kifejtette, a vállalkozói szférának kiszámítható és stabil környezetre van szüksége, a gyakori adóügyi módosítások pedig elriasztanák a befektetőket.

Arra a kérdésre, hogy a PNL támogatja-e a nyugdíjtörvény tervezetét, Ciucă igennel válaszolt.

Azt akarjuk, hogy a nyugdíjtörvény lépjen hatályba és fejtse ki hatását” – mondta a PNL elnöke.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?