Ciucă: III. Károly király mindig Románia igazi nagyköveteként lépett fel

III. Károly király mindig Románia „igazi nagyköveteként” lépett fel – jelentette ki Nicolae Ciucă miniszterelnök csütörtök este az uralkodó megkoronázása alkalmából tartott állófogadáson.

A bukaresti brit nagykövetségén tartott eseményen a kormányfő kifejtette, mandátuma alatt volt alkalma találkozni III. Károllyal, és azt tapasztalta, hogy a király „mély vonzalmat érez” Románia iránt. „Őfelsége az egyik legfontosabb kapocs országaink között” – jelentette ki.

Ciucă kiválónak minősítette Románia és Nagy-Britannia viszonyát, amit szerinte a két hónappal ezelőtt megújított stratégiai partnerség is bizonyít. „Nem csak szövetségesek, hanem hasonlóan gondolkodó országok vagyunk, a biztonság-, a védelmi és a külpolitikánk is hasonló. Ezekben a bonyolult időkben, amikor Oroszország teljes körű háborút indított Ukrajna ellen, az országaink közötti barátság, együttműködés és katonai kapcsolat még inkább felértékelődik” – fogalmazott a miniszterelnök.

Emlékeztetett arra is, hogy több mint egymillió román állampolgár él jelenleg az Egyesült Királyságban, ahol „befogadták” őket és integrálódtak a brit társadalomba.

Ciucă egyben megköszönte Andrew Noble brit nagykövetnek a két bukaresti mandátuma alatt végzett munkáját.

(Nyitókép: Agerpres)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?