banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Cîţu szerint túl korai még arról beszélni, hogy jelöltetné-e magát a PNL elnöki tisztségére

Túl korai még arról beszélni, hogy jelöltetné-e magát a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöki tisztségére, fejtette ki Florin Cîţu kormányfő, hangsúlyozva azonban, hogy „bármilyen politikai kockázatot” vállal annak érdekében, hogy Romániát sikerüljön a helyes irányban tartani.

„Túl korai még erről beszélni. Én jelenleg bármilyen politikai kockázatot vállalok annak érdekében, hogy Románia jó irányba haladjon. Bármi is legyen ennek politikailag az ára” – szögezte le Cîţu a Victoria-palotában tartott sajtótájékoztatóján. Hozzátette, nem fog lemondani a 2021-es büdzsétörvényben tervezett reformokról, még akkor sem, ha ezzel esetleg megfosztja magát egy tisztségtől a PNL kongresszusán.

„Ezeket meg fogjuk valósítani az idén. Tudom, hogy politikailag kockázatot jelentenek ezek a reformok a kormányfőnek, aki felvállalja őket. Tudom, hogy nagyon sok politikai vezető félreáll ebben az időszakban, mivel a reformok megvalósítása bonyolult dolog, vállalni kell a felelősséget. Én vállalom a reformot, annak minden politikai kockázatával. (...) Vállalom a kockázatot, attól függetlenül, hogy esetleg milyen árat kell majd fizetnem ezért a PNL kongresszusán” – fűzte hozzá Florin Cîţu.

(Címlapfotó forrása: gov.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?