Büntetést fizet, aki menet közben kinyitja a vonat ajtaját

A vonat ajtaját menet közben kinyitó utasok 250 és 400 lej közötti bírságot kockáztatnak – hívta fel a figyelmet szerdai közleményében a Román Vasúttársaság (CFR).

A vonattal utazóknak be kell tartaniuk a vasúti személyszállítás szabályait, és nem veszélyeztethetik a saját biztonságukat vagy a többi utasét – hangsúlyozta szerdai tájékoztatásban a Román Vasúttársaság. Felhívták a figyelmet arra, hogy ajtók menet közbeni kinyitása amellett, hogy balesetveszélyes, szabálysértésnek minősül, 250 és 400 lej közötti bírság róható ki ilyen esetekben.

Illusztráció | Fotó forrása: a CFR Călători Facebook-oldala

Ha a szabály ellen vétő személy megtagadja a bírság kifizetését a vonaton szolgálatot teljesítő személyzetnek, a CFR alkalmazottja a vasúti rendőrség segítségét kéri. Az utast a legközelebbi állomáson leszállítják, és az őt váró rendőröknek nagyobb összegű bírságot kell fizetnie, mint amennyit a vonaton róttak ki – ismertette az eljárást a vállalat. „A minél jobb és biztonságosabb körülmények közötti utazás érdekében kérjük az utasokat, tájékozódjanak a vonattal utazás szabályairól” – áll még a közleményben, számol be az Agerpres

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?