Bővítette közéleti műsorkínálatát az Erdélyi Magyar Televízió

24plusz címmel új, hétfőtől csütörtökig élőben jelentkező közéleti műsort indít az Erdélyi Magyar Televízió. Az eddig szerdánként jelentkező Sajtóprés, és a csütörtökönként műsorra kerülő Mérlegen műsorok helyét veszi át a 24plusz, amelynek házigazdája Jakab Orsolya és Farkas István, akik naponta, egymást váltva este 8 órától várják a nézőket.

„Az elmúlt választási időszak nézői visszajelzéseiből azt a következtetést vontuk le, hogy nagy az igény arra, hogy a fontos, közéleti témákról magyar nyelven nyújtsunk friss tájékoztatást. A napi események, a fontos országos szintű döntések elemzését eddig csak a román hírcsatornákon, vagy az írott sajtóban követhette az erdélyi magyarság. Ezért vállalkoztunk arra, hogy átfogóan, több fontos napi témát is feldolgozva érthetővé tegyük a magyar közösség számára is a közéleti témákat. A 24plusz réven hétfőtől csütörtökig nyújtunk értelmezési keretet a napi politikai események megértéséhez” – mondja Szepessy Előd, az Erdélyi Magyar Televízió főszerkesztője.

Jakab Orsolya, akit az Erdély TV nézői eddig a Mérlegen műsorból ismerhettek, azt mondja, hogy mindig a mit, miért és hogyan kérdésekre keresi a választ. „Ha ezekre minden meghozott döntés esetében megkapjuk a válaszokat, akkor értjük a lényeget. Azt vallom, hogy követni kell, mérlegelni, összetenni a folyamatokat, és ezt követően megvizsgálni a hatásukat. Ezért vállalkoztam arra, hogy részese leszek a 24plusz csapatának, és részt vállalok abban, hogy érthetően megvitassuk a nap témáit. És ne csak megvitassuk, hanem válaszokat is adjunk” – fogalmaz az Erdély TV induló műsorának szerkesztő-műsorvezetője.

A 24plusz mottója: összefoglaljuk a hazai valóságot. Ebben a munkában Hamar Mátyás Ruben segíti a műsorvezetőket, miután több éven keresztül dolgozott a híradós stábban. Farkas István, aki a Sajtóprés című elemző műsort vezette közel négy éven keresztül, ezentúl szerda mellett hétfő este is várja a nézőket.

„Felmérések mutatják, hogy viszonylag népes tábor fordult el a hagyományos médiától köszönhetően a közösségi média buboréka által kínált álvalóságoknak. A 24plusz révén arra vállalkozunk, hogy minél több embert visszacsábítsunk a hiteles tartalomszolgáltatáshoz, és miért ne, visszaadjuk a közéleti, politikai események hitelét. Mert mindannyiunk életére hatással van az, ami a parlamentben, a kormánypalotában, illetve az önkormányzatokban történik" –fogalmaz Farkas István, a 24plusz másik szerkesztő-műsorvezetője.

Az Erdélyi Magyar Televízió április 12-től kezdve az új, 24plusz című műsorának indításával bővíti az esti műsor kínálatát. Eszerint a 19:00 órakor kezdődő élő Híradó után este 8-tól a 24plusz kerül sugárzásra, a saját gyártású magazin műsorait pedig 20 óra helyett 21 órától követhetik a televízió nézői.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?