Botrány az USR–PLUS elnökválasztásán, felfüggesztették az online szavazást

Csütörtökön reggel folytatódik az USR–PLUS pártszövetség leendő elnökének megválasztása, miután az online szavazást szerdán fel kellett függeszteni, mert szavazati joggal nem rendelkező párttagok is voksoltak.

A szabályzat szerint csak a tagsági díjat fizető párttagok szavazhatnak az elnökjelöltekre, ám a voksok leadására használt online platformhoz illetéktelenek is hozzáférhettek – közölte az USR–PLUS országos vezetősége. A testület ezért felfüggesztette a folyamatot, és szerdán arról döntött, hogy az online szavazást a „hiba” elhárítása után, csütörtökön tíz órától folytatják.Dacian Cioloş és Dan Barna között dőlhet el a küzdelem | Fotó: Agerpres

Az USR–PLUS elnöki tisztségéért három jelölt, Dan Barna és Dacian Cioloş jelenlegi társelnökök, valamint Irineu Darău szállt versenybe. A párttagok szeptember 23-án tíz óráig adhatják le online szavazatukat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Ha az első fordulóban egyik jelölt sem szerzi meg a voksok több mint felét, második fordulót is tartanak. Az esetleges második forduló szeptember 24–30. között zajlik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?