Bombariadó miatt vesztegelt a Magyarországról Bukarestbe tartó vonat a lugosi állomáson

Bombafenyegetés volt szerda este a magyarországi Lökösházáról Bukarestbe tartó vonaton. A szerelvényt a lugosi állomáson leállították, kiderült a riasztás hamis volt.

A vonat két órát vesztegelt Lugoson, miután egy ismeretlen személy a 112-es segélyhívó számon bejelentette, hogy robbanószerkezetet helyezett el a szerelvényen. Az ellenőrzések után kiderült, hogy a hívás hamis volt.

Illusztráció | Fotó: Arad megyei rendőrség
„Szerdán 22. 50 órakor a bukaresti 112-es sürgősségi szolgálatot arról értesítették, hogy robbanószerkezet van a magyarországi Lökösházából Bukarestbe tartó IR79-es vonaton. A hívást átirányították a lugosi rendőrséghez, hogy sürgősen vonuljanak a vasútállomásra, biztosítsák a területet, és tegyék meg a szükséges intézkedéseket. A vonatot a rendőrök állították meg" – jelentette csütörtök reggel a Temes megyei rendőrség.
A Temes megyei pirotechnikai szakemberek átvizsgálták a vonatot, majd miután kiderült, hogy a riasztás alaptalan volt, 00.45 órakor útnak indították.
A bukaresti rendőrség munkatársai most nyomoznak, hogy felkutassák a betelefonálót, és megtegyék a szükséges jogi lépéseket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?