Bíróság elé kerül a drog hatása alatt gázoló fiatalember

Bíróság elé állítják a 19 éves Vlad Pascut, aki Május 2 üdülőtelepen kábítószer hatása alatt elgázolt egy csoport, ami két fiatal halálát okozta, és többen megsérültek. Az elkövető ügyét a mangaliai bíróság fogja tárgyalni, írja a News.ro. A tárgyalási időpontot még nem tűzték ki.

A mangaliai bíróság melletti ügyészség képviselői szerdán közölték, hogy Vlad Pascut bíróság elé állítják gondatlanságból elkövetett emberölés, gondatlanságból elkövetett testi sértés, baleset helyszínének elhagyása és pszichoaktív anyagok hatása alatti járművezetés bűntette miatt.

Az ügyet a mangaliai bírósághoz küldték, ahol be is jegyezték, de a tárgyalási időpontot még nem tűztek ki.

Fotó: Pro Tv

Az ügyészek Vlad Pascu előzetes letartóztatásának további 30 nappal való meghosszabbítását is kérték, a bíróság még nem szabott határidőt ebben az ügyben.

Mint ismert, a fiatalember augusztus 19-én, hajnali 5 óra után egy tengerparti üdülőhely közelében belehajtott egy gyalogosokból álló csoportba. Az ütközés következtében két fiatal életét vesztette, három másik pedig megsérült.

Vlad Pascu elmenekült a baleset helyszínéről, később a rendőrök Vama Vechán találták meg. A nyomozók megállapították, hogy több illegális szer, köztük kokain, amfetamin és metamfetamin hatása alatt állt.

A fiatalembert 24 órára őrizetbe vették, augusztus 20-án pedig 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a mangaliai bíróság. Az előzetes letartóztatást szeptemberben további 30 nappal meghosszabbították.

Egy másik ügyben a DIICOT ügyészei küldték bíróság elé Vlad Pascut szüleivel együtt. Ebben az ügyben kábítószer-kereskedelem, hamis vallomásra vagy tanúvallomás megtagadására való biztatás, valamint kábítószer-fogyasztásra a lakhely rendelkezésre bocsátása miatt. Ezt az ügyet a bukaresti bíróság fogja tárgyalni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?