Beutalták a pszichiátriára a kollégáját szándékosan elgázoló szilágysági teherautósofőrt

A vaskohsziklási pszichiátriára utalták be azt a Szilágy megyei teherautósofőrt, aki november közepén szándékosan elgázolta egy kollégáját a borsi határátkelőnél.

Fotó: Román Határrendőrség

Szőcs Zoltán Géza mostanáig vizsgálati fogságban volt, de kedden, a Bihar megyei törvényszék szabadon engedte, jogerős döntésben rendelte el, hogy hatósági felügyelet mellett szabadlábon védekezzen. Csakhogy, mint arra a Bihoreanul rámutatott, eközben egy másik tárgyalóteremben, egy másik bíró úgy döntött, hogy a pszichiátrián „a helye”. A 36 éves szilágybagosi sofőr beutalását a róla készült pszichiátriai szakjelentés indokolta. Ezt csak este tudta meg, miután a szilágynagyfalui rendőrségen jelentkezett. Onnan szállították át a vaskohsziklási pszichiátriai intézetbe.

Szőcs, mint ismeretes, november 14-én, a Bors 2-es határátkelőnél szándékosan elgázolt egy Bihar megyei sofőrt, majd egy másik jármű szélvédőjét betörte. Eleinte testi sértés miatt indítottak eljárást ellene, de a Bihar megyei törvényszéki ügyészség a vádat emberölési kísérletre módosította. Kiderült az is, hogy nem most először kerül bíróság elé; rongálás kapcsán több ügye is volt már, két éve pedig fél évre bevonták a gépjárművezetői engedélyét, mert pszichés betegnek nyilvánították. Ezt az ítéletet ugyanakkor a Szilágy megyei szakbizottság érvénytelenítette, ő pedig visszaülhetett a kormány mögé. Szőcs ugyanakkor soha nem is titkolta, hogy teherautók tucatjait rongálta meg, tettét viszont azzal magyarázta, hogy csak így tudta elérni, hogy rendőrség gyakrabban vizsgálódjon a határátkelőknél, ahol az általa tapasztalat korrupciót szerette volna felszámolni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?