banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Bepanaszolták a miniszterelnököt, mert kétségbe vonta, hogy a tüsszögőknek és hátfájósoknak jár a betegszabadság

Az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál (CNCD) panaszolta be a miniszterelnököt Vlad Gheorghe európai parlamenti képviselő, mert szerinte gúnyolódott a szenvedő polgárokon.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) politikusa azért vádolja diszkriminációval a kormányfőt, mert Marcel Ciolacu azt mondta, több százezer polgár tavaly csak azért vett ki betegszabadságot, mert „fájt a hátuk”, vagy mert „megfáztak és tüszögtek”.

Vlad Gheorghe (USR) pénteken a Facebookon jelentette be, hogy panaszt tett Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál, miután a miniszterelnök megkérdőjelezte a betegszabadságok jogosultságát. Azt állítja, hogy ezekkel a kijelentésekkel a miniszterelnök megsértette a diszkrimináció elleni törvény az egészséghez és az orvosi ellátáshoz való jogra vonatkozó passzusait.Illusztráció: Pexels
„A betegszabadság a munkavállalók joga, és az először 37 évesen munkába álló Marcel Ciolacu semmiképpen sem alkalmas arra, hogy bármilyen módon megítélje a romániai munkavállalók egészségügyi állapotát. Mivel a miniszterelnök semmibe veszi a munkavállalók jogait és diszkriminálja a beteg embereket, meg kell büntetni” – írja bejegyzésében az ellenzéki politikus.
Marcel Ciolacu korábban azt mondta, tavaly 274.000 betegszabadságot adtak ki hátfájás miatt és 187.000 betegszabadságot megfázás és tüsszentés miatt. Hangsúlyozta, álláspontja szerint, nem jár adómentesség, ha egy fájó hát miatt tíz napig nem megyünk dolgozni.

Vlad Gheorghe arra ösztönzi az állampolgárokat, ha emiatt sértve érzik magukat, tegyenek ők is a panaszt az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál. Emlékeztet, hogy a kormány a betegszabadság megadózásáról szóló rendeletét, már megtámadta a Nép Ügyvédjénél és az Európai Ombudsmannál.

Amint megírtuk, a szenátus első házként eltörölte a betegszabadság ideje alatt folyósított juttatás 10 százalékos adóját. Alexandru Rafila egészségügyi miniszter pedig azt mondta, a krónikus betegségben vagy rákban szenvedő betegek esetében mindenképpen lesz egy korrekciós intézkedés.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?