banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

FRISSÍTVE – Bányabaleset: a kormányszóvivő szerint nincs szó egyetlen miniszter menesztéséről sem

A kormányszóvivő szerint nem kizárt Virgil Popescu energiaügyi miniszter menesztése a kedden történt bányabaleset miatt. FRISSÍTÉS: Dan Cărbunaru legfrissebb nyilatkozatában úgy fogalmazott: nincs szó egyetlen miniszter elbocsátásáról sem.

Dan Cărbunarut a szerdai kormányülés után arról kérdezték, hogy a bányában történt baleset miatt megfontolják-e Virgil Popescu menesztését. A kormányszóvivő úgy fogalmazott: „nem zárhatunk ki semmilyen lehetőséget” – írja a G4Media. 

Az Olténiai Energetikai Komplexum (CEO) vezetősége szerdán bejelentette, hogy leváltották a külszíni bánya tevékenységéért közvetlenül felelős három igazgatót. Mint írtuk, a tárcavezető kedd este a helyszínre utazott, tárgyalt a bánya alkalmazottjaival és a vállalat vezetőivel is.

Fotó: Agerpres

A miniszter azt nyilatkozta, a váltásvezetőtől megtudta, hogyan történt a baleset, de beszélt a bányakirendeltség vezetőjével is. Kérte a külszíni bánya tevékenységéért közvetlenül felelős három igazgató leváltását, „mert ehhez hasonló tragédiák nem fordulhatnak elő többé” – mondta.

A Gorj megyei Jilţ külszíni bányánál történt munkabaleset okainak kivizsgálását kérte Nicolae Ciucă miniszterelnök a szerdai kormányülés elején.

Mint mondta, az energiaügyi minisztérium és a munkaügyi tárca is vizsgálatot indított a baleset okainak és körülményeinek felderítésére. Hozzátette, a jövő heti kormányülésre várja az első következtetéseket, akárcsak a baleset felelőseivel szembeni, valamint a munkakörülmények javítására irányuló konkrét intézkedéseket.

A Jilţ felszíni bányakitermelésen kedd délután történt a három emberéletet követelő munkabaleset. A rendőrség tájékoztatása szerint a Mătăsari településhez tartozó bányánál egy munkásokat szállító teherautó 51 éves sofőrje elvesztette uralmát a jármű fölött, amikor annak a szállítószalag fölött vezető hídon kellett volna áthaladnia. A teherautó mintegy 3 métert zuhant a hídról. A balesetben életét vesztette három férfi, tízen megsérültek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?